Art. 181 - Uciderea din culpă

(1) Uciderea din culpă a unei persoane se pedepseşte cu închisoare strictă de la un an la 5 ani.
(2) Uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi se pedepseşte cu închisoare strictă de la 2 la 7 ani.
(3) Când uciderea din culpă a unei persoane este săvârşită de un conducător de vehicul cu tracţiune mecanică, având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală sau care se află în stare de ebrietate produsă de alcool sau se află sub influenţa stupefiantelor ori a altor substanţe toxice, pedeapsa este închisoarea strictă de la 5 la 12 ani.
(4) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează uciderea din culpă săvârşită de orice altă persoană în exerciţiul profesiei sau meseriei şi care se află în stare de ebrietate produsă de alcool sau se află sub influenţa stupefiantelor ori a altor substanţe toxice.
(5) Dacă prin fapta săvârşită s-a cauzat moartea a două sau mai multe persoane, pedeapsa este închisoarea strictă de la 7 la 15 ani.
(6) Dacă fapta prin care s-a produs uciderea din culpă constituie prin ea însăşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

↑ Sus

Loading

Sumar: